1. Din totalul estimat de 24 milioane USD, care se vor plăti către statul român (12 milioane redevența, calculată la un procent de 6%, 7 milioane impozit pe profit și 5 milioane contribuții aferente salariilor), cca 850.000 USD/an vor reveni autorităților locale băimărene.

2. Crearea a cca. 700 de locuri de muncă (200 de noi locuri de muncă în activități directe și aprox. 500 de noi locuri de muncă în activități indirecte).

3. Romaltyn Mining își propune să acorde sprijin material și financiar autorităților locale pentru rezolvarea problemelor sociale ale comunității (reabilitări de școli, grădinițe, înființarea de locuri de joacă pentru copii, etc.). Totodată, ne propunem susținerea proiectelor de excelență ale baimarenilor ( olimpici, tineri talentați, etc). Suma totală pe care estimăm că o vom aloca în acest sens va fi de cca 200.000 USD/an.

4. Ecologizarea amplasamentelor pe care sunt depozitate sterilele și instalațiile tehnologice, reprezentând în total aprox. 165 ha terenuri. Romaltyn va dona comunității terenul pe care este amplasată Uzina, după terminarea activității de producție si ecologizare. Perioada estimată de funcționare pentru actualul amplasament al Uzinei de retratare a sterilelor este de 7 ani.

5. Selecționarea prioritară a companiilor locale, pentru furnizare de servicii şi lucrări necesare desfăşurării activităţii Romaltyn.

6. Promovarea municipiului Baia Mare şi a Maramureşului, ca zone cu potenţial pentru investiţii, prin:
- crearea unui Consiliu al Investitorilor, pe lângă autoritățile județene și locale;
- organizarea, anual, a unui Forum Minier Internaţional, la Baia Mare;
- crearea unei extensii a Parcului Tehnologic “Liberty” din Cluj-Napoca, pentru cercetări în domeniul mediului şi exploatării miniere;
- punerea la dispoziția studenților de la Centrul Universitar Nord a facilităților companiei, ca bază de practică, instruire si cercetare.