Suntem o companie specializată în prelucrarea și reciclarea deșeurilor miniere și în valorificarea conținutului de aur și argint al acestora.

Activitatea noastră implică prelucrarea a 8,5 milioane tone de steril, rezultat din mineritul anilor ’60 -’70, depozitate la acest moment în vecinătatea orașului Baia Mare. Utilizarea sterilului va elimina, la finalul a cinci ani de funcționare efectivă, una din sursele de poluare pentru oraș și împrejurimi.

Pentru desfășurarea activității se vor investi cca 40 de milioane de dolari. Până în prezent s-au investit peste 30 de milioane de dolari, urmărindu-se îndeplinirea celor mai exigente cerințe privind siguranța în funcționare, sănătatea populației și a mediului

Romaltyn va ecologiza, la finalul proiectului, circa 165 ha de teren, situate astăzi sub depozitele de steril, pe întregul traseu de conducte și pe amplasamentul Uzinei de Retratare a Sterilelor.

Avem ca și obiective angajarea unei echipe de aproximativ 200 de persoane și colaborarea în principal cu firme din regiune. Vom contribui cu aproximativ 24 milioane de dolari la bugetul de stat prin plata diferitelor taxe și redevențe.

Compania Romaltyn Mining este deținută astăzi de investitori din România și Kazakhstan prin intermediul fondurilor de investiții specializate, controlate de către domnii Ion Sturza și Kenes Rakishev.