Începând de luni, 13 mai, angajații Romaltyn vor trece la program de 4 zile pe săptămână, față de cinci cât lucrau pana acum. Din păcate, reducerea programului de lucru va afecta și veniturile angajaților într-o proporție corespunzătoare. Reducerea programului este consecința directă a Hotărârii Consiliului Local Baia Mare din 12 aprilie ac., prin care se schimbă destinația zonei în care se află Uzina Romaltyn. Masura va fi valabilă până la clarificarea situației și este justificată atât din perspectiva activităților zilnice ale angajaților cât și a costurilor. Personalul care lucreaza în instalații ce necesită supraveghere 24/7 , asa cum este complexul de instalații de la stația de epurare și Iazul Aurul, își vor continua activitatea ca și până acum.

“Impactul economic al Hotararii 120/2013 adoptate de catre consiliul local Baia Mare ne obligă să luăm aceste măsuri care nu reprezintă evoluție ci dimpotrivă. Evităm prin această decizie varianta somajului tehnic, pentru a ne proteja salariatii, până la soluționarea diferendumului cu autoritățile locale.”. -declară Sergiu Chirca, Administrator al Romaltyn. “Sperăm să fie doar reajustări temporare ale costurilor de funcționare și nu o etapă intermediară în procesul de încetare a activității Romaltyn în Baia Mare.

În același timp, Romaltyn a început procedurile legale pentru anularea Hotărârii Consiliului Local 120/2013, hotărâre pe care Societatea o considera ilegala. Aceasta vine în contradicție cu legea 85/2003 care consacră obligativitatea administrației publice locale de a respecta conținutul licențelor de exploatare miniera – și este contrara tuturor discuțiilor pe care reprezentanții Romaltyn le-au avut cu autoritățile locale până la emiterea acesteia. Conducerea Romaltyn rămâne în continuare deschisă dialogului cu autoritățile locale în dorința de a găsi împreună o rezolvare a situației, favorabilă atât pentru dezvoltarea comunității cât și companiei.

 

Dacă sunt necesare detalii vă rugam contactați comunicare@romaltyn.ro